تحولات منطقه

یک سازمان امدادی از غرق شدن ۵۰ مهاجر دیگر نزدیک جزایر قناری اسپانیا خبر داد که با یک قایق لاستیکی از مراکش حرکت کرده بودند.

وقوع تراژدی دیگری برای پناهندگان نزدیک جزایر قناری اسپانیا
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روزنامه "فرانکفورتر آلگماینه سایتونگ"، به گفته سازمان امدادی Caminando Fronteras، بیش از ۵۰ مهاجر نزدیک جزایر قناری غرق شده اند. بر اساس این اطلاعات، روز شنبه، ۱۱ زن، ۳ خردسال و ۳۷ مرد که هشت روز پس از خروج از مراکش با قایق لاستیکی خود در حال تردد بودند جلوی سواحل قناری غرق شدند و جان باختند. این دومین کشتی غرق شده در فاصله زمانی کوتاه در نزدیکی جزایر قناری بود. حداقل ۳۷ نفر در ۲۱ ژوئن در اثر غرق شدن یک قایق حامل پناهجویان در این منطقه کشته شدند. جسد یک زن باردار نیز کشف شد.

این سازمان کمکی به طور خاص از هماهنگی ضعیف بین اسپانیا و مراکش در مورد اینکه چه کسی مسئول نجات است، انتقاد کرد که منجر به تاخیرهای مرگبار شد.

تعداد مهاجرانی که از سنگال و مراکش وارد جزایر اسپانیایی اقیانوس اطلس می شوند اخیراً دوباره افزایش یافته است. آب و هوای بهتر و آرامش دریا در چند هفته گذشته نیز به این امر کمک کرده است. به گفته سازمان کمک به پناهندگان اسپانیایی CEAR، بیشتر آنها از جنوب مراکش می آیند و مقصدشان لانزاروته است . بیشتر و بیشتر از قایق های بادی شلوغ استفاده می شود که اغلب برای دریای مواج مناسب نیستند.

به گفته مقامات اسپانیایی، تقریباً ۶۰۰۰ مهاجر در سال ۲۰۲۲ تا اواسط ژوئن وارد این جزایر شدند. این تقریبا یک سوم کمتر از مدت مشابه سال گذشته بود. به گزارش خبرگزاری افه، در دو هفته پایانی ژوئن، بیش از ۱۵۰۰ نفر وارد شده بودند که در دوره طمانی طولانی بی سابقه بود.. سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) سال گذشته ۵۵۹ غرق شده و مفقودی در مسیر جزایر قناری را شمارش کرد.

چندی پیش هم بیش از ۳۰ پناهجو هنگام سفر از مراکش به جزایر قناری اسپانیا در یک قایق لاستیکی غرق شدند که از جمله حداقل یک نوزاد هم در میان آن ها بوده است.

چندی قبل از این حادثه نیز بر اثر واژگونی یک قایق پناهجویان در سواحل یونان دست کم ۵۹ نفر غرق شدند.

سازمان ملل اخیرا در گزارشی از رکورد غم انگیز مرگ پناهجویان در مسیر دریای مدیترانه در سایه بی توجهی‌های دولت‌های اروپایی خبر داد که از سال ۲۰۱۷ بی سابقه بوده است.

دریای مدیترانه به عنوان خطرناک ترین راه فرار برای پناهجویان در جهان محسوب می شود. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، تنها در سه ماهه اول سال جاری، ۴۴۱ نفر در طول این گذرگاه جان خود را از دست دادند که رکورد غم انگیز بالایی از سال ۲۰۱۷ محسوب می شود.

بر این اساس از ژانویه تا ماه مارس ۲۰۲۳، تعداد افرادی که در تلاش برای فرار از دریای مدیترانه جان خود را از دست دادند بیش از شش سال گذشته بود. این نتیجه از گزارش اخیر سازمان بین‌المللی مهاجرت (IOM) به دست آمده است.

به گفته IOM، یکی از دلایل افزایش تعداد قربانیان تاخیر در عملیات امداد و نجات دولتی است. به گفته این نهاد بین المللی تنها در سال جاری حداقل ۱۲۷ نفر در ۶ کشتی غرق شده جان خود را از دست دادند که بخشی از آن به دلیل تاخیر در عملیات نجات توسط دولت ها بود.

بسیاری کشورهای اروپایی در چنین شرایطی سیاست های بسیار سختگیرانه ای را در قبال پناهجویان در دستور کار قرار داده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.